180 uur werkstraf voor klap

WOERDEN - ‘Een buitengewoon laf feit’. Zo omschreef de Utrechtse politierechter J. Krol het uitgaansgeweld waar de Woerdenaar S.M. zich volgens hem schuldig aan heeft gemaakt.
De rechter legde de 24-jarige 180 uur werkstraf op, dat is hoger dan de eis. De officier had van de 180 uur tachtig uur voorwaardelijk willen maken.

In juli vorig jaar bezochten twee vrienden Club O Four in Woerden. Toen zij daarna over de Steinhagenseweg terugliepen, werd een van hen hard in het gezicht geslagen door een vanachter hen opduikende man. Deze zou er achterop een scooter vandoor zijn gegaan.

Het slachtoffer liep door de klap een dubbele kaakbreuk op waaraan hij moest worden geopereerd. Zelf had hij niet gezien wie hem had geslagen.

Maar zijn kompaan verklaarde deze week voor de rechter dat hij M. had herkend.

Toen hij later die avond navraag deed op netwerkwebsite Hyves hadden ook twee anderen de Woerdenaar aangewezen als dader. M. zou met de klap wraak hebben willen nemen voor een handgemeen dat hij enkele weken eerder had met het slachtoffer.

Maar volgens M. had hij niets met de zaak te maken. Twee van zijn vrienden hadden verklaard dat hij met hen was teruggereden van de club en dat er niets was gebeurd. Volgens zijn advocate M. Hoekzema waren de verklaringen tegen haar cliënt onbetrouwbaar.

Maar rechter Krol vond dat er weldegelijk voldoende bewijs was tegen M. Hij wees er op dat er geen sprake was geweest van een gevecht, maar van een aanval van achteren.

“Alleen vanwege uw blanco strafblad leg ik u geen celstraf op,” hield hij M. voor. Vanwege de ernst van het feit besloot hij een hogere werkstraf op te leggen.

Bron: AD.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht