Kloppartij Utrecht om sigaret

UTRECHT - De poging tot doodslag op de 19-jarige Jonas Melsert vorige week op de Neude, in het centrum van Utrecht, was een uit de hand gelopen ruzie om een sigaret.

Volgens strafadvocate Malou Hoekzema hebben de zes verdachten van de mishandeling dat tegen de politie verklaard.

De 18-jarige hoofdverdachte uit Doetinchem, die heeft bekend dat hij de klappen uitdeelde, zit vast.

De vijf anderen - waaronder drie broers - zijn gistermiddag vrijgelaten. Het openbaar ministerie (OM) gaat ze uiteindelijk wél voor de rechter brengen, maar hun aandeel is dusdaning klein dat voorarrest volgens justitie overbodig is. Ze worden vervolgd voor openlijke geweldpleging.

Melsert liep woensdagnacht zwaar hersenletsel op toen hij vrolijk aan het stappen was met twee van zijn vrienden. Op de Neude kreeg hij volgens de politie een eerste klap. Op de Schoutenstraat werd hij vervolgens meerdere keren tegen zijn hoofd geslagen. Ook kwam hij ten val.

“Niet alleen die Utrechtse jongen liep klappen op,” zegt advocate Hoekzema, die samen met kantoorgenoten van AusmadeJong-advocaten drie van de verdachten bijstaat. “Er ontstond ruzie toen het groepje Utrechters een sigaretje vroeg aan de oosterlingen. Het sigaretje kwam schijnbaar niet snel genoeg, waarop een van de Utrechters een kopstoot uitdeelde. Het slachtoffer van die kopstoot liep een bloedneus op. Daarna liep de zaak uit de hand en heeft de hoofdverdachte geslagen,” vertelt Hoekzema.

De ouders van de broers uit Laag-Keppel zijn volgens de advocate uiterst opgelucht dat hun kinderen weer naar huis kunnen. De afgelopen dagen ontstond op internet een kleine hetze tegen de jongens. Met name op hun vriendenpagina’s van hyves.nl werden de verdachten voor alles en nog wat uitgemaakt. De pagina’s zijn inmiddels verwijderd.

De toestand van het zwaargewonde slachtoffer is weliswaar niet meer kritiek maar blijft zorgelijk. Volgens het openbaar ministerie kampt de jongen met verlammingsverschijnselen aan zijn rechterzijde en is zijn spraakvermogen aangetast.

Bron: AD.nl

Terug naar het nieuwsoverzicht