Vechtpartij Utrechtse introductie 'draaide om sigaret'

De vechtpartij in het centrum van Utrecht waarbij een 19-jarige Utrechter vorige week zwaargewond raakte, draaide schijnbaar om een sigaret. Dat hebben de zes verdachten verklaard tegenover de politie.

Het slachtoffer ligt nog steeds in het ziekenhuis. Zijn toestand is stabiel, maar het lijkt er op dat de jongen ernstig hersenletsel heeft opgelopen. Hij vertoont verlammingsverschijnselen en zijn spraakvermogen is aangetast. 

Introductie

De 19-jarige Utrechter en twee vrienden waren vorige week woensdag, tijdens de Utrechtse Introductie Tijd (UIT), op stap in Utrecht. Op de Neude spraken de drie het groepje van zes aan en vroegen om een sigaret. Wat er vervolgens precies is gebeurd, is nog niet helemaal duidelijk.

Volgens de advocate van de zes, Malou Hoekzema, ontstond er een ruzietje waarbij een van de drie Utrechtse jongens een kopstoot uitdeelde. ‘Het slachtoffer van die kopstoot liep een bloedneus op, waarna de zaak uit de hand is gelopen en de hoofdverdachte heeft geslagen,’ vertelt Hoekzema in het AD.

Klappen

Het slachtoffer kreeg op de Neude de eerste klap, en werd vervolgens achtervolgd tot op de Schoutenstraat, waar hij enkele klappen tegen het hoofd kreeg en ten val kwam. Bij een poging om op te staan kreeg hij opnieuw een klap tegen het hoofd. 

Van de zes verdachten zit alleen de 18-jarige jongen die heeft bekend te klappen te hebben uitgedeeld nog vast. De vijf anderen zijn gisteren vrijgelaten. Het OM verklaart dat de jongens wel voor de rechter worden gebracht, maar hun aandeel zo klein is dat het niet nodig werd gevonden om het voorarrest te verlengen. 

Camera's

De zes verdachten hebben zich vorige week zelf bij de politie gemeld nadat eerder op de avond beelden gemaakt door een straatcamera waren vertoond op televisie.

Bron: Elsevier

Terug naar het nieuwsoverzicht