Bekentenis voor slaan met plank

UTRECHT/WOERDEN De 31-jarige Woerdenaar Dennis E. heeft bekend dat hij de 18-jarige Thomas Stam op 1 juli van dit jaar op de Utrechtse Nobelstraat met een palletplank in coma heeft geslagen. 

Dat zegt zijn advocaat Sander de Korte tegenover De Telegraaf. E. moet zich vandaag voor zijn weerzinwekkende daad verantwoorden voor de rechtbank Utrecht. Dit gebeurt op een zogeheten pro-formazitting, de zaak wordt dan nog niet inhoudelijk behandeld. 

Volgens raadsman De Korte heeft Dennis E. al bij de eerste verhoren door de politie een volledige bekentenis afgelegd. Justitie vervolgt hem voor poging doodslag. Midden in de nacht sloeg hij Thomas Stam, die op dat moment net de havo had afgerond op het Bonifatiuscollege in Utrecht, vlak bij feestcafé De Kneus hard tegen de vlakte. Daarvoor gebruikte hij een palletplank waar meerdere spijkers uitstaken. Vele kroeggangers en anderen waren getuige van de zware mishandeling. 

Over de aanleiding van het bizarre misdrijf is  nog altijd weinig duidelijk. Advocaat De Korte wil daar ook weinig over zeggen. Wel zegt hij dat zijn cliënt - hardnekkige geruchten ten spijt - geen junk is en geen fiets had gestolen in de bewuste nacht. 

Het slachtoffer moest geopereerd worden aan meerdere bloedingen in zijn hersenen. Hij raakte gedeeltelijk verlamd. Grote vraag is of hij ooit nog de oude wordt, liet Thomas' vader eerder weten. 

Bron: Telegraaf

Terug naar het nieuwsoverzicht