Wangedrag van badgast beboet

UTRECHT/NIEUWEGEIN - De 23-jarige badgast Ilias, die met zijn 2-jarige broertje Adam in de cel werd gezet na wangedrag in het Nieuwegeinse zwembad Merwestein, heeft op alle punten bakzeil gehaald bij de rechtbank.

Daar werd de zaak gisteren uitgevochten, omdat Ilias de boete van 300 euro die hij op 23 juli kreeg onterecht vond. Aanleiding voor de prent was lastig gedrag richting zwembadpersoneel. Herhaaldelijk werd hem gevraagd om het water uit te gaan, omdat de kleine Adam zonder zwembandjes in het diepe dobberde. Toen de Zeeuw bleef weigeren, werd de politie ingeschakeld. Tegenover agenten weigerde Ilias zijn ID-kaart te tonen, aldus justitie. Vervolgens werd de man met zijn broertje in de cel gezet. Daarop onstak hij in woede. Kort daarna deed hij, gesteund door zijn advocaat Sander de Korte, aangifte tegen agenten van wederrechtelijke vrijheidsberoving van zijn kleine broertje. Vader Mohammed deed aangifte van mishandeling. Hij zou klappen hebben gekregen toen hij de peuter kwam ophalen in het cellencomplex.

Opvolging

Gisteren, bij de rechtbank in Utrecht, kreeg Ilias nul op het rekest. "Je moet gewoon de aanwijzingen van de badmeester opvolgen", vond de rechter die hem veroordeelde tot 300 euro boete; 210 voor huisvredebreuk en 90 euro voor het niet tonen van een ID-bewijs. 

Ook werd duidelijk dat aangiftes tegen de politie zijn geseponeerd. Volgens justitie is voor het opsluiten van de peuter, en mishandeling, geen enkel bewijs. "Het kind was steeds vrij om te gaan." Advocaat De Korte reageerde gisteren teleurgesteld: "We gaan in hoger beroep tegen de boete."

Bron: Telegraaf

Terug naar het nieuwsoverzicht