Voorwaardelijke beëindiging dwangverpleging

ARNHEM - Afgelopen vrijdag deed de Rechtbank te Arnhem onmiddelijk uitspraak met betrekking tot een TBS verlenging waarbij de terbeschikkinggestelde werd bijgestaan door advocaat Malou Hoekzema. De rechtbank besloot de dwangverpleging voorwaardelijk te beëindigen. 

Bij de eerdere zitting van 14 september jl. verzocht het Openbaar Ministerie de TBS maatregel met twee jaar te verlengen. In het advies van de kliniek was een verlenging van twee jaar geadviseerd. Een voorwaardelijke beëindiging van de dwangverpleging was volgens de kliniek en het Openbaar Ministerie niet aan de orde. De rechtbank besloot op verzoek van de verdediging de beslissing tot voorwaardelijke beëindiging aan te houden om de Reclassering de gelegenheid te geven een rapportage uit te brengen over de mogelijkheid tot voorwaardelijke beëindiging. 

Afgelopen vrijdag bleek dat de Reclassering mogelijkheden zag de terbeschikkinggestelde bij een voorwaardelijke beëindiging te begeleiden. Omdat de Reclassering heeft kunnen organiseren dat er maandag aanstaande een plek bij Exodus Nederland beschikbaar is, besloot de rechtbank direct uitspraak te doen en de dwangverpleging vanaf maandag voorwaardelijk te beëindigen. 

Bron: Dupliq Advocaten

Terug naar het nieuwsoverzicht