Over een 53-jarige advocaat die seks heeft met een 16-jarig meisje

UTRECHT – De rechtbank wijst het verzoek van de 53-jarige Tom M. uit Den Haag, om de zaak waarin hij als benadeelde partij optreedt, achter gesloten deuren te behandelen af. Het verzoek is al een halve schuldbekentenis. M.  een advocaat, vreest terecht reputatieschade als zijn naam wordt genoemd in deze zaak.

gesloten deuren

Het verzoek wordt wel achter gesloten deuren behandeld.  Partijen spreken, voordat de pers de zaal in gaat, af om de naam van M. zo min mogelijk te noemen. Officier Ivo Out draagt de zaak keurig voor zonder de naam van slachtoffer M. te noemen.  Maar de hoofdverdachte, de 23-jarige Nasser A., verspreekt hij zich snel.  De echte naam valt en daarna is het hek van de dam.

seks

M. had op 15 juli een afspraak met Yasmin een meisje waarvan hij zeker wist dat ze meerderjarig was. Hij had die week al 2 afspraken gehad. Het meisje drong zich op en de seks ging van zelf zonder dat hij dat wilde, zegt M. Dat klopte want het meisje probeerde die seks  te filmen.  Dat lukte pas de derde keer.

geld

Op het punt van de afspraak, stapt niet het meisje in zijn Lexus maar Nasser A. en Soufian T. Ze slaan hem. Ze rukken hem achter het stuur vandaan. Ze laten  hem de ID kaart met de leeftijd van Yasmin zien.  Ze eisen 90.000 euro schadevergoeding. Nasser A. kruipt achter het stuur. Ze rijden hem naar Den Haag om de geld te halen. Daar laten ze hem gaan.

dreigend

M. is zo verstandig om naar de politie te stappen. Hij zegt dat hij ontvoerd is en dat hij wordt afgeperst. Terwijl hij op het bureau zit, rollen de tientallen dreigende sms’je binnen. Dat is handig voor het bewijs, vertelt officier Ivo Out op de zitting. De officier doet alsof hij de advocaat is en hij biedt 10.000 euro. De jongens gaan ermee akkoord. Ze spreken af in een hotel dat wordt volgestouwd met politie.

verzonnen

De politie arresteert 2 verdachten en Yasmina. Die vertelt eerst dat zij het allemaal heeft verzonnen en de jongens haar hebben geholpen. In haar laatste verklaring als getuige geeft zij meer schuld aan haar vriendje Nasser.

Officier Ivo Out eist 1,5 jaar waarvan een 0,5 jaar voorwaardelijk tegen Nasser. Medeverdachte Soufian hoort 1 jaar eisen. Meisje Yasmina staat achter gesloten deuren terecht. Tegen de advocaat M..  is aangifte gedaan maar de zaak moet nog een vervolgingsbeslissing worden genomen vertelt officier Out.

Zijn advocate Malou Hoekzema houdt vol dat het Yasmina de kwade genius is en dat de advocaat het schromelijk heeft overdreven. Uitspraak 31 januari. 

Bron: Andere verhalen uit de Rechtbank

Terug naar het nieuwsoverzicht