Celstraf en rijontzegging voor dodelijke crash in Nieuwegein

UTRECHT/NIEUWEGEIN - Zouhair C. heeft een celstraf van 20 maanden opgelegd gekregen, waarvan 6 maanden voorwaardelijk. Ook mag hij 5 jaar niet autorijden. Die straf heeft de rechter hem vandaag opgelegd voor het veroorzaken van een dodelijk ongeluk in Nieuwegein.

Het Openbaar Ministerie had 5 jaar gevangenisstraf tegen de 23-jarige Utrechter geëist. De verdachte was zelf niet aanwezig in de rechtszaal.

De rechter noemt de overschrijding van de maximumsnelheid "zeer ernstig". Roekeloosheid verwijt de rechter de verdachte niet. Wel heeft hij zich "zeer onverantwoordelijk" gedragen in het verkeer. De rechtbank neemt het C. kwalijk dat hij zich na de crash uit de voeten maakte.

Uit onderzoek is gebleken dat de auto gemiddeld 88 kilometer per uur heeft gereden, waar 50 is toegestaan. Op sommige stukken behaalde hij volgens de onderzoekers zelfs snelheden van 144 kilometer per uur.

De voorwaardelijke celstraf kent een proeftijd van twee jaar.

Ongeval

C. veroorzaakte begin dit jaar een dodelijk ongeluk op de Utrechtsestraatweg in Nieuwegein. Door zijn rijgedrag werd zijn vriend Ilias uit de auto geslingerd. Hij had geen rijbewijs. Dat was na diverse overtredingen in beslag genomen. Na het ongeluk ging C. tussen het toegestroomde publiek staan. Hij nam de benen en vloog naar Marokko.

Bron: RTV Utrecht

Terug naar het nieuwsoverzicht